Nikon Imaging | Sverige | Europa

Årets Mästarbild har utsetts av Fotosidan Masters


Den 13 juni utsågs till sist årets Mästarbild på Galleri Kontrast av Fotosidan Masters, där Pelle Sten blev den lyckliga vinnaren av en Nikon D500. Vi fick chansen att ställa några frågor till honom om vinnarbilden, vinsten och vad han föredrar att fotografera.Vem är du och var kommer du ifrån?

Jag heter Pelle Sten och bor i Stockholm sedan snart tjugo år tillbaka.


Jobbar du som fotograf eller är detta din hobby?

På arbetstid tar jag fram innehållsstrategier och researchar moderna webblösningar på en digitalbyrå, men mycket av min fritid spenderar jag med att promenera genom Gamla Stan och Stockholm City för att fotografera vad som händer på gatorna.


Hur känns det att ditt bidrag utsett till årets Mästarbild av Fotosidan Masters?

Det är otroligt roligt och hedrande att av 2000 inskickade bilder blev mitt fotografi utvalt till årets Mästarbild.


Berätta, vad är storyn bakom din bild?

Jag gick förbi Brunkebergstorg på väg mot Gamla Stan för att fotografera när jag mitt i steget lyfte blicken och såg det här fantastiska skuggspelet på väggen. Så mitt i övergångsstället vände jag mig om och ställde mig på andra sidan gatan. Tog fram kameran och kollade så alla inställningar var rätt och brände av fyra bilder på tjugo sekunder. Den vinnande bilden var den sista rutan. Så fort jag hade tagit den visste jag att jag hade en vinnare och gick vidare.


Du vann en Nikon D500, vad har du för planer att fotografera härnäst med kameran?

Jag har tidigare fotograferat en del rugby här i Stockholm och det kommer nog bli en del matcher på Skarpnäcksfältet med den.


Var kommer vinnarbilden att hänga?

Jag har redan sålt den till nya glada ägare som kommer hänga upp den på sitt kontor när utställningen på Galleri Kontrast är över.