Nikon Imaging | Sverige | Europa

Var originell, var sann mot dig själv, dyk med huvudet före in i de fyra elementen och visa Ali Horne vad du kan åstadkomma!Det är dags för dig att visa upp din kreativitet. Temat för denna omgång av #mynikonmoment är "de fyra elementen" och domare är vår duktiga ambassadör Ali Horne. Ali är en passionerad landskapsfotograf som sätter högt värde på sitt skotska arv. Han gillar verkligen att utforska platser långt bort från allt och fotograferar såväl i de mer avlägsna delarna av Skottland som på andra vackra platser i världen. Ali är tacksam över att kunna arbeta med det han älskar mest, att fotografera det han vill och just nu ser han fram emot att inspirera och få ta del av era tolkningar av de fyra elementen.


När och hur upptäckte du att du gillade att fotografera?

Det har varit ett av mina största intressen sedan jag var 12-13 år gammal, ända sedan jag fick min första kamera av mamma. Hon har fotograferat mycket i hela sitt liv så det var hon som delade med sig av sin hobby till mig. Jag har alltid älskat friluftsliv, att vara ute och fotografera naturen och allt annat som fångar mitt intresse. När jag gått klart min universitetsutbildning reste jag längs USA:s västkust och där upptäckte jag på nytt min kärlek till friluftsliv och fotografering. När jag kom tillbaka hem igen ville jag se mitt eget land ordentligt och dokumentera de vackra öar, berg och kuster vi faktiskt har här.Vilken var din första tanke när vi frågade om du ville bli ambassadör för #MyNikonMoment?

Eftersom jag varit Nikonanvändare sedan jag började fotografera för väldigt många år sedan kände jag mig väldigt hedrad. Det är en ära att få hjälpa till och bedöma bilder på temat de fyra elementen.


Du är resefotograf, specialiserad på landskaps- och livsstilsfoto - hur kom det sig att det var dessa områden du fastnade för?

Ska jag vara ärlig så var det mest en slump. Jag har alltid rest mycket och älskar att se nya platser och utforska naturen. Efter att jag började arbeta med resebyråer har jag specialiserat mig mer på landskap eftersom jag gillar att vandra och tycker om att besöka de mer avlägsna delarna av Skottland och ännu längre bort. Jag känner mig lugnare med att fotografera vidsträckta utsikter, bergen och kusterna än inom andra områden inom fotografering så det har blivit så att jag fokuserar på den här typen av jobb och tack och lov har jag kunnat få uppdrag inom det här området.Vad kommer du att titta efter när du ska välja ut vinnarbilden för #MyNikonMoment?

I kategorin de fyra elementen kommer jag att leta efter bilder som spränger gränser, antingen i form av en kombination av elementen eller genom en specifik detalj i ett av dem, och så kommer jag att se till idén och hur de tolkat tävlingens dema. Vare sig det är landskap, porträtt eller något däremellan så kommer jag att hålla ögonen öppna efter bilder och fotografer som skapar en unik och tankeväckande historia eller känsla med sin bild.Vad är viktigt att tänka på när man ska ta bilder av de fyra elementen?

Luft, jord, eld och vatten - det finns så mycket att tänka på i relation till elementen. Att kunna fånga ett av dessa på bild kan vara svårt, men försök att gå tillbaka till grunden och verkligen fundera över vad de betyder för dig som fotograf. Från vindens rörelser till färgerna hos jord och eld - försök att förmedla hur de har påverkat ditt arbete och hur de har fått dig att skapa just den här bilden.


Vilken utrustning tar du alltid med dig när du ska fotografera?

Mitt favoritobjektiv till min Nikon D750 är ett 24-70mm-objektiv. Det använder jag till de flesta bilder jag tar. Ett stativ, linsrengörare och regnskydd är väldigt viktigt när man jobbar som jag och finns också alltid i väskan!Vad är det viktigaste du lärt sig under din karriär som fotograf?

Särskilt som landskapsfotograf är det den där lilla extra ansträngningen; att antingen gå upp före soluppgången eller att vänta på att ljuset ska komma fram i den där lilla glipan mellan molnen, som ger lön för mödan i det långa loppet. I Skottland är vädret väldigt oförutsägbart och ibland måste man bara acceptera vädret som det är och göra det bästa av situationen. Tro på att du kan så kommer du faktiskt att kunna uppnå den där bilden som du hoppats på. Tålamod är viktigt och inget händer på en gång; du måste vara tålmodig och beslutsam om du vill lyckas.Har du några andra råd att ge tävlingsdeltagarna i den här omgången?

Jag ser verkligen fram emot att få se de bilder som kommer in - försök att var originell, var sann emot dig själv, dyk huvudstupa in i ämnet och visa mig vad du kan åstadkomma!