Nikon Imaging | Sverige | Europa

#mynikonwildlife vinnare

Morten Helseth

Stian Norum Herlofsen motivering - vinnare - #mynikonwildlife

"Det har varit så många fina bilder i den här tävlingen. Först av allt vill jag säga grattis till ett så vackert ögonblick och en fin bild. Jag känner en så unik samhörighet när jag tittar på den här fjällräven. Jag gillar hur den mjuka förgrunden ger ett fantastiskt djup i bilden och hur det ger den det där extra. Bra jobbat!"

Var kommer du ifrån?

Jag kommer från Norge, jag bor i Oppdal.

Hur känns det att ditt bidrag vunnit #mynikonmoment?

Jag är väldigt glad över att mitt bidrag vann! Det betyder mycket för mig att få visa människor delar av naturen som de troligen aldrig sett.

Hur kom det sig att du började med fotografering?

Jag har fotograferat sedan jag köpte mitt D70-paket 2005. Sedan dess har jag lagt ner mer tid på att utveckla min hobby.

Vilka motiv och teman fotograferar du helst?

Jag älskar natur och vilda djur. Jag har en myskoxe och fjällrävar helt nära där jag bor så jag tillbringar mycket tid med att fotografera dem, men jag gillar också att fotografera vardagsbilder med ett mer dokumentärt tema. Jag leker också en hel del med porträttfotografering i studion.

Vilken typ av kamerautrustning använder du?

Jag använder oftast D750, D610, NIKKOR 24-120 f/4 och NIKKOR 50mm 1,8.

Är fotografering din hobby eller är detta ditt arbete också?

Det är min hobby och min passion. Men jag har en dröm om att kunna leva på det också.

Berätta om ditt bästa fotominne!

Mitt favoritminne är från förra året. Det är från en workshop som Roger Brendhagen höll i på fågelberget Runde. Att sitta där i solnedgången och vänta på lunnefåglarna var magiskt.